fbpx

foto | Moldova – un izvor nesecat de talente. Patru tineri au câștigat premii la un prestigios concurs internațional de interpretare muzicală

Pe scena prestigiosului concurs internațional de interpretare muzicală „Whitgift”, care s-a desfășurat în acest an în perioada 8-11 aprilie, în Londra, au urcat și patru elevi din Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tinerii au cucerit jurații cu interpretările impecabile la diverse instrumente muzicale, motiv pentru care au fost premiați și apreciați la justa valoare.

Roman Miteoglo (clarinet), clasa prof. Simion Duja; Dumitru Isac (trombon), clasa prof. Mihai Galbură, și Ștefan-Gabriel Luță (vioară), clasa prof. G. Buinovschi, au câștigat premiul I, iar Dominic-Lucian Druțac (vioară), clasa prof. Vadim Buinovschi, a reușit să obțină premiul III în cadrul concursului.

Elevii își fac studiile la Liceul-internat Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” și Liceul-internat Republican de Muzică „Serghei Rahmaninov”.

Concursul Internațional de Interpretare Muzicală ,,Whitgift” este organizat de Şcoala „Whitgift” din Londra, fiind una dintre cele mai performante școli academice, sportive și artistice din Regatul Unit al Marii Britanii, fondată în 1596. În cadrul competiției pot participa în exclusivitate doar băieți, la trei categorii de vârstă: 12-13 ani, 14-15 ani și 16-17 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button