fbpx

foto | Moldova, așa cum ai văzut-o în timpul ninsorilor din aprilie 2017: Zeci de mașini distruse, copaci doborâți și acoperișuri luate de vânt

Codul Galben de vânt puternic a transformat astăzi Moldova într-un câmp de luptă, iar drept arme au fost crengile, foile de ardezie care au zburat de pe acoperișuri, dar și panourile publicitare, care că au stat să cadă pe mai multe străzi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiștii spun că mai multe clădiri din nordul țării au fost afectate. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a interveni pe strada Victoriei din mun. Bălți, unde mai multe foi de ardezie de pe un bloc de locuit au căzut.

Totodată, de intervenția salvatorilor a fost nevoie și pe strada Ștefan cel Mare unde din cauza vântului o porțiune de pe acoperișul a unui bloc risca să afecteze trecătorii și localnicii. Angajații IGSU au efectuat lucrări de curățare a zonei de risc. Pe strada Hotinului din mun. Bălți un arbore doborât a căzut peste conducta de gaz. Pompierii au reușit să deblocheze conducta fără de a fi înregistrată scurgere de gaz.

Furtuna de vânt a fost înregistrată și la Forești, dar și în raioane din centrul țării. Oamenii sunt rugați să nu meargă sub construcții avariate, și să nu calce cabluri electrice căzute, dar și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot extinde cu ușurință. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button