fbpx

foto | Mii de oameni au protestat astăzi la Moscova împotriva „izolării internetului rusesc”. 28 de manifestanți, inclusiv și un reporter – reținuți

Sute de oameni au ieșit astăzi pe străzile din Moscova pentru a protesta împotriva unei noi legi ce ar putea fi introdusă. Potrivit poliției locale, 15.000 de manifestanți au scandat împotriva izolării și cenzurii pe internetul rusesc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cel care a inițiat mitingul este Partidul Libertarian, iar unul dintre reprezentanți este Aleksandr Isavnin, care și-a explicat decizia prin faptul că „autoritățile doresc foarte mult să își impună controlul asupra libertății comunicațiilor pe internet”.

În cadrul protestului, 28 de persoane au fost reținute, printre aceștia numărându-se și un reporter de radio. 15 oameni au fost luați de către polițiști înainte de a începe protestul, pentru că împărțeau baloane albastre participanților, acest lucru fiind considerat o încălcare a regulilor de conduită în timpul unor astfel de evenimente, potrivit Interfax.

Deși încă nu sunt bine motivate aceste rețineri, unii manifestanți susțin că ofițerii au aplicat forța asupra lor. Totodată, oamenii care au ieșit în stradă mai zic că au fost nevoiți să treacă controlul prin detectoare de metale.

În timpul manifestației a cântat și o formație, concertele căreia au fost interzise în 2018 în numeroase orașe. Este vorba de „IC3PEAK”, transmite agora.md.

De menționat că, prin această lege, politicienii susțin că doresc să fie protejați de posibile atacuri cibernetice, dar și că doresc independență internetului rusesc. Cu toate acestea, mulți consideră ca această schimbare duce spre o perioadă sovietică care a mai fost.

Articole asemănătoare

Back to top button