fbpx

foto | Metodele de reconstrucție mamară după oncologie. Totul despre aplicarea expanderelor, tehnicile microchirurgicale și lipofilling

Reconstrucția mamară are scopul de a restabili forma sânului după intervenția chirurgicală de extirpare a glandei mamare afectate de cancer. Nici o bătălie nu trece fără pierderi, dar asta nu înseamnă că trebuie să trăiești cu consecințele toată viața. Atunci când este nevoie, reconstrucția sânilor este folosită pentru a restabili aspectul glandelor mamare, iar metodele utilizate sunt diferite, în dependență de perioada care a trecut de la extirpare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oricine apelează la tehnici de chirurgie reconstructivă trebuie să se informeze detaliat, să aleagă cel mai bun chirurg estetician și să discute deschis toate detaliile. Absolut fiecare caz este individual, iar metoda potrivită trebuie aleasă cu atenție. Iată care sunt metodele de chirurgie reconstructivă mai frecvent utilizate pentru operația de reconstrucție mamară:

Aplicarea expanderelor

Lipsa de țesut pentru a reface volumul natural se suplinește treptat, prin plasarea sub pielea zonei de mastectomie a unui săculeț cu înveliș de silicon, în care se introduce ser fiziologic. Mărirea volumului se face în mai multe ședințe, iar apoi săculețul este înlocuit cu implanturi mamare.

Folosirea lambourilor (lambou musculocutan abdominal sau lambou din regiunea toracodorsală)

Țesutul (mușchi și piele) se preia dintr-o regiune disponibilă – abdomen sau regiunea toracodorsală, apoi este transplantat în locul glandei mamare extirpate.

Lipofillingul

Lipofillingul se potrivește persoanelor care nu-și doresc implanturi mamare din diferite motive. Această metodă este combinată cu o procedură de liposucție, pentru a prelua grăsimea necesară dintr-o regiune mai voluminoasă a corpului. Țesutul adipos bine filtrat este folosit în loc de implant mamar.

Indiferent de tipul de reconstrucție a sânului, mamelonul și areola sunt reconstruite într-o intervenție secundară. Așadar, vei avea nevoie, cu siguranță, de cel mai experimentat chirurg plastician, pregătit să treacă împreună cu tine prin toată complexitatea procedurii. Perioada de restabilire variază între opt și 12 luni, după care se poate realiza și simetria mamară, prin lifting mamar sau reducere mamară contralaterală.

În Republica Moldova, zilnic trei femei sunt diagnosticate cu cancer mamar, iar pe glob la fiecare trei minute o femeie primește acest diagnostic. Neoplasmul mamar nu trebuie privit ca o sentință. În anul 2020 este posibil să învingi lupta cu această problemă dificilă datorită metodelor moderne de diagnostic la etape timpurii, a metodelor de tratament eficiente și a chirurgiei reconstructive.

Nu duce această luptă în singurătate, apelează pentru o consultație la medicul plastician Anatolie Taran și obține feminitatea mult dorită! Telefon: +37379432776

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button