fbpx

foto | Lilu povestește cu nostalgie despre copilăria sa: „Cea mai gustoasă amintire e colțul de pâine caldă cu povidlă de perje”

De Ziua internațională a copiilor, prezentatoarea TV Lilia Ojovan (Lilu) a povestit într-o postare pe pagina sa de Facebook despre cele mai frumoase clipe din copilăria sa. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurnalista mărturisește cu nostalgie despre adevăratele plăceri ale copiilor de acum 20 de ani, despre distracțiile care acum sunt date uitării, dar și despre responsabilitățile pe care trebuia să le îndeplinească acasă.

„Mi-e dor de această fetiță. Acest copil plângea de frica obiectivului foto. Nu știa că va ajunge să lucreze zi de zi cu el. Acest copil a avut o copilărie tare fericită. Cu părinți acasă, cu 2 frați pe o lejancă, fără griji, fără prea multe dorințe. Acest copil alerga într-un suflet la mămuca Ileana, care după ce mulgea vaca trebuia să îi strecoare direct în cană lapte cald și spumos. Acest copil nu a avut jucării, a avut prieteni și o imaginație bogată.

Acest copil nu a știut ce înseamnă viruși și microbi – a alergat desculță și cu genunchii „juchiți” până a mers la discotecă. Nu a mers la dansuri, bazin, pictură – dansa pe sosea cu toții, bazinul era primul iaz și pictura – cu bucăți de var pe asflat… Acest copil, oleacă mai măricel avea și responsabilități, nu doar drepturi, după ce spăla borcanele cu chișleag, după ce culegea toți gândaci de Colorado de pe cartofi era liberă să umble chiraleisa toată mahalaua. Iar cea mai gustoasă amintire e colțul de pâine moale, caldă cu „povidlă de perje”.

Sunt recunoscătoare părinților mei pentru această copilărie fericită – e cel mai frumos cadou primit în viață. La mulți ani tuturor copiilor, nouă, celor mai mari copii. Care sunt amintirile care vă teleportează în copilărie?, a mărturisit jurnalista pe Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button