fbpx

foto | Le-a demonstrat străinilor că și în Moldova se fac studii de calitate. Un profesor de la UTM, invitat la cea mai prestigioasă universitate din Franța

Oleg Lupan, doctor habilitat și profesor în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, a fost invitat la Paris Sciences et Lettres Research University Paris, considerată a fi cea mai bună instituție de învățământ superior din Franța. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acolo, titularul Departamentului Microelectronică şi Inginerie Biomedicală, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, a ținut o prelegere despre realizările sale, și anume acesta a vorbit despre nanomaterialele funcționale pentru nanodispozitive, sinteza din fază lichidă – SILAR, SCS, CBD, dar și creșterea hidrotermală. 

La prelegere au asistat atât studenți ai anului II, cât și lectorii PSL, care au apreciat informațiile enunțate de profesorul moldovean. Oleg Lupan a ajuns la PSL în urma unui concurs internațional bazat pe CV, lista publicațiilor din ultimii cinci ani, mobilitățile internaționale, noutatea și originalitatea proiectului de cercetare științifică și proiectului de predare a cursurilor pentru perioada stagiului.

Menționăm că PSL este clasată printre primele 50 cele mai prestigioase universități din lume, conform Times Higher Education (THE) și Quacquarelli Symonds (QS). Cercetătorii acestei instituții au obținut 26 de premii Nobel în fizică, chimie, literatură, fiziologie, medicină și economie. PSL reprezintă 8% din cercetarea franceză și are 6000 de publicații anuale. Cu 4500 de cercetători și 17.000 de studenți, punctele forte ale PSL sunt comparabile cu cele ale celor mai bune universități din lume.

Foto: utm.md

Articole asemănătoare

Back to top button