fbpx

foto | Încă o stradă din Orhei, inaugurată cu mare fast. Pe drumul proaspăt renovat au circulat mașini retro, în culorile naționale ale Ucrainei

Administrația municipiului Orhei a reconstruit un întreg sector al municipiului. După ce au fost reparate străzile Dorobanților și Eliberării, a fost reabilitată și infrastructura rutieră a străzii Taras Șevcenko. Evenimentul de inaugurare s-a transformat într-o adevărată sărbătoare – cu cântece și focuri de artificii.

Strada duce spre scuarul recent amenajat și are o suprafață de peste 1000 de metri pătrați, care separă cele două sensuri de circulație ale străzilor Dorobanți și Eliberării. Orheienii au așteptat oaspeții cu flori, pâine și sare, iar un ansamblu de copii a organizat un concert fastuos. În cadrul evenimentului a participat și fostul edil, Ilan Șor.

Inaugurăm încă o stradă reparată a orașului nostru iubit. Țara trece prin zile grele, dar orașul nostru continuă să înflorească. Așa va fi întotdeauna. Orașul a Orhei a trăit și va trăi propria sa viață pentru binele locuitorilor săi. Sunt convins că ne așteaptă noi evenimente frumoas”, a declarat Șor.

După ce a fost tăiată tradiționala panglică, primele care au circulat pe strada proaspăt reparată au fost două automobile retro, vopsite în culorile naționale ale Ucrainei, dar fiind numele străzii – Taras Șevcenko. De asemenea, au fost organizate focuri de artificii.

Lucrările de reabilitare au fost realizate pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați de către operatorul specializat I.M.„Servicii Comunal Locative” Orhei. Acestea au fost efectuate în baza unui contract de gestiune a serviciului public de întreținere și reabilitare a infrastructurii căilor de comunicație în municipiul Orhei.

După ce a fost reparată, pe stradă au fost montate și aplicate toate marcajele și semnele de circulație rutieră necesare. În plus, concomitent cu lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere, Regia Apă Canal Orhei a construit și rețeaua publică de canalizare astfel că locuitorii caselor individuale, în baza condițiilor tehnice, sunt branșați la rețea.

Este de menționat că în luna aprilie Consiliul municipal Orhei a aprobat un acord de parteneriat public privat datorită căruia AO „Pentru Orhei” achită cheltuielile de echipamente, iar Regia Apă-Canal Orhei suportă cheltuielile pentru lucrările de construcție a rețelei publice de canalizare.

Reparația străzii T. Șevcenko este o continuare logică a amplului proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Orhei, lansat de fostul primar Ilan Șor în 2019. El susține că reparația străzilor rămâne una din prioritățile echipei sale și a promis că până la sfârșitul anului, toate arterele rutiere din oraș vor fi reparate.

Articole similare

Close