fbpx

foto | În unele spitale a început administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Cine sunt primele persoane imunizate complet

Astăzi, în IMSP SCR T. Moșneaga a început rapelul cu vaccinul AstraZeneca. Acesta este administrat colaboratorilor spitalului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul Sănătății susține că în rândul lucrătorilor instituției nu au fost înregistrate reacții adverse periculoase pentru sănătate, provocate de vaccinul contra COVID -19. Unii lucrători medicali vaccinați ar fi manifestat o ușoară umflare sau înroșire la nivelul locului de administrare a injecției, febră (>38°C), senzație de oboseală, care a durat mai puțin de 24 de ore după administrare.

Astfel, în cadrul Săptămânii Europene a Imunizării, Ministerul Sănătății subliniază faptul că anul 2021, este perioada în care procesul de imunizare reprezintă o necesitate pentru viața și sănătatea oamenilor, în contextul pandemiei COVID-19.

Conform datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la începutul campaniei de imunizare în țară s-au vaccinat peste 120.000 de oameni, preponderent, angajații din sistemul de sănătate, educație, forțelor de ordine.

Amintim că, începând cu 2 martie, a fost dat startul campaniei de vaccinare în Republica Moldova, cu vaccinul AstraZeneca, oferit cu titlu gratuit de către România. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), primii vor fi vaccinați lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Peste 2600 de cadre medicale au fost imunizate, în Republica Moldova, în două zile de la startul campaniei de vaccinare. Amintim că pe 27 februarie, primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, donate de România, au ajuns în Republica Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button