fbpx

foto | În câte locuri de pe Pământ nu a fost înregistrat nici un caz de coronavirus?

Începând cu 20 aprilie și până acum, 214 teritorii și țări recunoscute de Organizația Națiunilor Unite au raportat cel puțin un caz de infecție cu noul tip de coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Sky News, numărul țărilor care „nu au permis pătrunderea virusului” în interiorul lor este de 33. Multe sunt națiuni insulare mici și izolate din Pacific, cum ar fi Nauru, Kiribati și Insulele Solomon. Altele, printre care Comore, Lesoto, Tadjikistan și Turkmenistan, sunt unele dintre cele mai puțin populate state din lume.

La nivel mondial, în cele 214 regiuni afectate au fost confirmate circa trei milioane de cazuri și cel puțin 166 dintre aceste națiuni au înregistrat decese. Toate țările din America de Nord și Orientul Mijlociu au avut cel puțin un caz de COVID-19.

Coreea de Nord

Coreea de Nord susține că pe teritoriul ei nu a fost înregistrat nici un caz de COVID-19. Totuși, unii specialiști evidențiază faptul că această țară se învecinează cu China, Rusia și Coreea de Sud, state care au raportat niveluri ridicate de infecție.

Țări care nu au înregistrat nici un caz de deces

Între timp, cinci țări și teritorii spun că au reușit să eradicheze virusul. Este vorba despre Anguila, Groenlanda, St. Barts și Saint Lucia – insule din Caraibe, și Yemen. Toate spun că nu au infecții active în prezent și nu au raportat nici un deces, chiar dacă anterior au înregistrat cazuri.

Noua Zeelandă ar fi „învins” virusul

Noua Zeelandă, care a înregistrat 1474 de cazuri, a „sărbătorit” victoria împotriva virusului și a spus că este pe cale să îl învingă. Menționăm că, după ce în această regiune a fost înregistrat doar un caz în 24 de ore, unele restricții au fost scoase.

Printre alte țări care au anulat câteva restricții se numără Spania, Germania, Ungaria, Cipru și Norvegia.

Foto: Johns Hopkins CSSE/ Cazurile confirmate

Citește și: Vom putea vizita Spania și Italia în această vară?

Articole asemănătoare

Back to top button