fbpx

foto | Imagine dezolantă, surprinsă de o fotografă americană. Cu ce își hrănea o pasăre puișorul?

Karen Mason, o fotografă din Statele Unite ale Americii, a reușit să surprindă un moment foarte trist din natură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Doar după ce a ajuns acasă și a frunzărit istoricul aparatului de fotografiat, Karen s-a prins cu ideea că imaginea fotografiată pe o plajă din Florida prezintă o pasăre care își hrănește puișorul cu ceva suspicios.

„Am observat cum o pasăre îşi hrănea puiul, dar mi-am dat seama imediat că nu este vorba despre un peşte. Cu toate acestea, doar după ce am analizat fotografia pe ecranul computer-ului am realizat că era un chiştoc de ţigară”, spune Mason.

Femeia este voluntară la Societata Audubon şi îndrăgeşte această specie de pescăruş, numită „Black Skimmer”, transmite thedodo.com.

„Ies de câteva ori pe săptămână pentru a educa publicul despre aceste păsări. Îmi iau aparatul de fotografiat cu mine mereu pentru că sunt un fotograf înrăit, afirmă Mason.

Imaginea a avut un mare impact emoțional asupra lui Mason, care a constatat că oamenii ar trebui educați, pentru a cunoaște mai multe despre animale și despre lucrurile care le pun viețile în pericol.

„M-a înfuriat să văd acel pui cum căra chiştocul, aşa că am trimis poza la mai multe grupuri de mediu de care aparţin şi eu”, declară Mason.

Aproximativ 4.5 miliarde de chiştoace de ţigări sunt aruncate în fiecare an, la nivel global, acesta fiind cel mai comun gunoi din lume, chiar mai răspândit decât plasticul. Descompunerea acestora durează ani întregi, deşi, înainte ca acest proces să înceapă, din chiştoace se scurg substanţe toxice precum arsenic.

Articole asemănătoare

Back to top button