fbpx

foto | IGSU a recepționat un nou lot de ajutoare umanitare. Ce conţine lotul şi unde va fi repartizat

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a primit o donație de tehnică de intervenție. Lotul constă în aeroterme, generatoare, containere, căptușeli pentru corturi, dar și un excavator. Echipamentele vor fi utilizate pentru completarea dotărilor IGSU în vederea creării condițiilor adecvate pentru persoanele refugiate din Ucraina, după cum a precizat conducerea Inspectoratului la ceremonia de recepție a donației.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful adjunct al IGP, Alexandr Tatarov, a menţionat importanța dotării subdiviziunilor Inspectoratului cu tehnică performantă, pentru a întări capacitățile de reacție a salvatorilor și pompierilor la situații de criză și urgență.

„Aceasta nu este prima donație care vine din partea Organizației Internaționale a Migrației și nici din partea Statelor Unite ale Americii. Avem deja o experiență foarte vastă cu aceste două instituții pe parcursul anului precedent. Eforturile depuse pentru inspectoratul General pentru situații de Urgență în ultimii 20 de ani vine în vederea creșterii capacităților Republica Moldova și în vederea asigurării condițiilor adecvate pentru cetățeni. Donația  și partenerii ne ajută să fim pregătiți pentru eventuale situații de urgență, dezastre și crize a refugiaților”, a menționat Alexandr Tatarov.

Coordonatorul în domeniul situațiilor de urgență din cadrul OIM, Margo Cara Baars, a spus că aceasta nu este prima cooperare cu IGSU și a lăudat răspunsul Republicii Moldova la problemele legate de gestionarea fluxului de refugiați.

„Responsabilitatea și marea provocare a noastră în cooperarea cu IGSU este să creștem nivelul de pregătire a acestei instituții în vederea unui nou flux de situații și de consecințe, fie că-i vorba de refugiați, fie de alte situații. IGSU a arătat un răspuns excepțional în ceea ce privește și evenimentele din Turcia. Astăzi marcăm următorii pași în această cooperare pe care o propunem împreună cu R. Moldova”, a declarat Margo Cara Baars.

Bunurile în valoare de peste 163 de mii de dolari urmează a fi repartizate în subdiviziunile IGSU în consolidarea capacității în domeniul gestionării fluxului de refugiați.

Articole asemănătoare

Back to top button