fbpx

foto | Igor Grosu, întâlnire cu moldoveni stabiliți în Roma. Despre ce au discutat

În contextul vizitei oficiale pe care o efectuează în Italia, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu un grup de moldoveni stabiliți cu traiul în Roma. Discuțiile s-au axat pe mai multe subiecte de actualitate, printre care reformele inițiate de autoritățile de la Chișinău sau provocările cu care se confruntă Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, le-a vorbit cetățenilor despre parcursul european al Republicii Moldova și progresele înregistrate în acest sens. „Ne dorim și facem tot ce ne stă în puteri pentru a reuși să deschidem cât mai curând negocierile de aderare cu UE. Și aici e nevoie de implicarea tuturor cetățenilor oriunde s-ar afla, iar moldovenii noștri din diaspora sunt cei mai buni ambasadori ai Republicii Moldova pe plan extern”, a adăugat șeful legislativului.

De asemenea, cetățenii moldoveni stabiliți cu traiul în Roma au menționat că au urmărit cu mândrie Summitul Comunității Politice Europene și au remarcat anunțul că tarifele la roaming în Uniunea Europeană vor fi reduse semnificativ din 1 ianuarie 2024.

Un alt subiect care a prezentat interes vizează programele de susținere a antreprenorilor, care au drept scop dezvoltarea mediului de business, deschiderea locurilor de muncă și creșterea economică. „Vă încurajez să veniți acasă și să investiți în viitorul Republicii Moldova. Doar împreună vom transforma țara noastră”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În perioada 4 – 7 iunie, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, se află într-o vizită oficială în Italia. Din componența delegației parlamentare care îl însoțește pe șeful legislativului în vizita în Italia fac parte deputații Galina Sajin și Mihai Druță. Agenda vizitei oficiale include întrevederi cu conducerea Parlamentului Italiei – Președintele Senatului, Ignazio La Russa, și Președintele Camerei Deputaților, Lorenzo Fontana. De asemenea, delegația Parlamentului Republicii Moldova va discuta cu parlamentarii din comisiile pentru politică externă din Senat și Camera Deputaților, precum și cu viceministrul Afacerilor Externe, Edmondo Cirielli. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va mai participa la inaugurarea Grupului parlamentar de prietenie moldo-italian, care a fost constituit recent în Parlamentul Italiei. La Roma, șeful legislativului va discuta despre oportunitățile de investiții în Republica Moldova cu reprezentanții mai multor companii italiene.

Articole asemănătoare

Back to top button