fbpx

foto | Igor Dodon a efectuat o vizită la Institutul Mamei și Copilului. Care sunt concluziile?

„Așa cum a promis” la emisiunea sa, Igor Dodon a efectuat o vizită la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, pentru a se documenta cu situația de acolo, în special, în condițiile pandemiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele țării noastre a declarat, ulterior, că – în mod deosebit – s-a familiarizat cu activitatea din cadrul a două secții de naștere, din Centrul de reabilitare și din secția de reanimare. Astfel, el a constatat că, „deși instituția a beneficiat de mai multe proiecte finanțate din surse interne și externe”, există o necesitate stringentă de a-i fi consolidată baza tehnico-materială.

„Am dat asigurări că voi acorda sprijinul posibil pentru a dota instituția cu cele mai necesare utilaje și dispozitive medicale. Totodată, am menționat despre intenția actualei guvernări de a investi substanțial în sistemul național de sănătate, pentru a reduce exodul lucrătorilor medicali prin crearea condițiilor favorabile de muncă, prin oferirea protecției sociale necesare, precum și pentru a spori siguranța pacienților”, a scris Dodon pe Facebook.

Institutul Mamei și Copilului a fost fondat în 1982, iar în prezent aici activează 2294 de lucrători medicali.

Articole asemănătoare

Back to top button