fbpx

foto | Hectare întregi de vegetație au ars timp de 24 de ore. În ce localități au fost incendiile?

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, peste 30 focare de vegetație arsă au fost stinse de pompieri în toată țara.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un incendiu care a nimicit opt ha de iarbă a fost înregistrat în localitatea Budești, suburbie a municipiului Chișinău. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Slobozia – Horodiște, din raionul Rezina, iar la periferia municipiului Bălți, focul a mistuit două ha de vegetație.

Câte 1,5 hectare de teren au fost afectate în localitatea Țarigrad – raionul Drochia, și satul Racovăț – raionul Soroca, iar la Porumbești – raionul Cantemir, focul a distrus opt ha de iarbă și vegetație uscată. Intervenții similare au avut loc la Borogani – Leova, dar și în localitatea Abaclia – raionul Basarabeasca.

În acest context, pompierii avertizează repetat cetățenii să nu aprindă iarba și gunoiul menajer, întrucât – în condiții de vânt și umiditate redusă – focarele se pot răspândi cu repeziciune. Potrivit IGSU, de la începutul anului, de incendii de vegetație au fost afectate peste 9000 de hectare de teren din toată țara.

Articole asemănătoare

Back to top button