fbpx

foto | Echipa lui Ilan Șor a dat în exploatare încă trei străzi la Orhei

După ample lucrări de renovare, echipa lui Ilan Șor din Orhei a dat în folosință trei străzi secundare. Este vorba de străzile Codru, Tineretului și Decebal. Acestea sunt primele trei străzi secundare renovate în acest an, chiar dacă aceste lucrări erau planificate pentru anul viitor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe ultima sută de metri se află și lucrările de renovare a încă cel puțin trei străzi secundare.

Pe strada Codru, care nu fusese reparată timp de 40 de ani, a fost așternut un strat de asfalt fierbinte pe o suprafață de aproape 1500 de metri pătrați, iar străzile Tineretului și Decebal au fost renovate cu asfalt reciclat.

La ceremonia de inaugurare a străzii Codru au participat localnici și reprezentanți ai autorităților locale.

Primarul Pavel Verejanu a menționat că renovarea drumurilor secundare la Orhei a început cu un an mai devreme. Acest lucru a devenit posibil datorită bunei gestionări a bugetului și a economiilor făcute în acest an.

„Vom direcționa și pe această arteră transport public. În curând vor fi date în folosință, după renovare, străzile Codreanca, Milescu Spătaru și Călărași – cu o lungime totală de aproximativ 5 kilometri. Le mulțumim cetățenilor pentru încrederea acordată”, a spus primarul.

Această prezentare necesită JavaScript.

Iar președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu și-a amintit de timpurile când, venea pe această stradă, cu mașina, la prietenii săi și era dificil, spune el, din cauza gropilor, acum este o plăcere să conducă pe strada Codru.

„Ca de obicei, imposibilul devine în raionul Orhei realizabil. Toate succesele înregistrate în orașul Orhei se datorează lui Ilan Șor, echipei acestuia, primarului Pavel Verejanu și nu în ultimul rând orheienilor, care au dat dovadă de răbdare și înțelepciune”, a spus Dinu Țurcanu.

Pe străzile Codru, Tineretului și Decebal, cuprinse pe tronsonul Călărași-Nicolae Milescu Spătaru, drumarii au reabilitat și accesele către gospodăriile localnicilor. Au fost renovate și toate trotuarele.

În acest an, echipa lui Ilan Șor din Primăria Orhei a renovat toate străzile principale din municipiu. Lucrările au demarat în luna mai și au finalizat la sfârșitul verii. Ilan Șor și autoritățile locale și-au luat angajamentul să renoveze în 2021 toate străzile secundare din Orhei și curțile blocurilor de locuit, însă acest lucru a devenit posibil deja în acest an. În ultimii cinci ani, din momentul venirii la putere în Orhei a echipei lui Ilan Șor, investițiile bugetare locale în proiecte de reabilitare a infrastructurii rutiere au crescut de cinci ori. Toate lucrările sunt realizate de întreprinderea municipală de profil, ceea ce permite economisirea surselor bugetare cu până la 30%.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button