fbpx

foto | Doliu în lumea medicinei! A decedat un șef de la Institutul Mamei și Copilului, după ce a fost tratat de COVID-19

Șeful Centrului Naţional de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală, de la Institutul Mamei și Copilului, Mihai Strătilă, s-a stins din viață. Anunțul trist a fost făcut de către cei de la Ministerul Sănătății, care au precizat că doctorul fusese infectat cu virusul COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mihai Strătilă a fost internat în stare gravă post pneumonie virală cauzată de infecția COVID-19, pe 19 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Specialistul a fost spitalizat cu infecția COVID-19 pe 22 iunie, ulterior – el a fost externat cu test negativ la prezența infecției COVID-19 pe 13 iulie.

„Sistemul medical a pierdut un specialist valoros. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și întregului colectiv. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a transmis MSMPS.

Un mesaj de condoleanțe au transmis și colegii doctorului, de la Institul Mamei și Copilului: „Un om deosebit, un coleg desăvârșit, un medic profesionist a plecat dintre noi, lăsând un gol imens. Multă tristețe și regrete eterne rămân în urma trecerii la veșnicie a celui care a fost doctorul Mihail Strătilă, care a fost alături de sistemul medical în cei peste 45 de ani de activitate, rămânând un exemplu și un reper de moralitate.

Îi vom purta recunoștință veșnică pentru devotamentul profesional și activitatea îndelungată și ireproșabilă în sistemul de sănătate a întregii Republici. Regretăm enorm plecarea sa dintre noi, care este o grea pierdere pentru întreaga comunitate medicală”.

Citește și: COVID-19 în Moldova: Încă șase persoane infectate au pierdut lupta cu boala

Articole asemănătoare

Back to top button