fbpx

foto | Dodon a organizat o întâlnire privată cu jurnaliștii: „Le-am dăruit vin, vișinată și tușoncă”

Președintele țării, Igor Dodon, a organizat pe 24 decembrie o întâlnire neformală cu mai mulți jurnaliști. Despre aceasta a vorbit chiar șeful statului în cadrul unei emisiuni televizate, menționând că fiecărui invitat i-a dăruit câte o sticlă de vin, alta de vișinată, dar și un borcan de „tușoncă”, acestea fiind aduse de la Sadova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, cadourile ar fi cuprins și un calendar pentru anul 2020 ce ilustrează imaginea lui Igor Dodon, o cutie de ciocolate, cât și un carnet pentru notițe. Potrivit lui Dodon, la evenimentul privat au fost circa 60 de jurnaliști (redactori șefi).

„Au fost poftiți conducătorii celor mai importante instituții media din țară, chiar și cele care ne critică. De asemenea, am invitat toate posturile de televiziune și cred că a fost o discuție bună. Fiecărui jurnalist i-am dăruit de la Sadova o sticlă de vin, o sticlă de vișinată și un borcan de „tușoncă””, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

O reporteră de la Ziarul de Gardă a încercat să intre și ea la eveniment, însă paza i-ar fi comunicat că nu este în listă, fapt pentru care nu poate participa.

Contactată de zdg.md, Viorica Zaharia – președinta Consiliului de Presă – a susținut: „Înțeleg că președintele și jurnaliștii s-au gândit că acestea nu sunt cadouri „de lux”, de aceea pot fi oferite și, respectiv, acceptate. Totuși, pentru un jurnalist independent, orice cadou luat de la politicieni este în măsură să îi afecteze independența și credebilitatea. În cărțile de PR scrie că jurnaliștilor nu trebuie să le oferi condiții de lux sau obiecte scumpe la evenimentele de presă, întrucât devin circumspecți”.

Foto: newsmaker

Foto: tv8:md

Articole asemănătoare

Back to top button