fbpx

foto | Democrații neagă, inspectorii – confirmă. Unele corturi, în care se adăpostesc manifestanții aduși de PDM, ar aparține IGSU

În seara zilei de sâmbătă, zeci de corturi au luat cu asalt fațadele instituțiilor de stat din Chișinău. Cu toate că reprezentanții Partidului Democrat, care au organizat grupurile de cetățeni aduși la protest, spun că aceste corturi le-au adus din surse personale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență susține că unele le aparțin lor și că ei le-au instalat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Organizatorii au instalat două tipuri de corturi: de dimensiuni mici, pentru două persoane, și corturi mari. Cele din urmă se aseamănă foarte bine cu cele procurate din banii publici și utilizate de IGSU în diferite situații.

La întrebarea despre proveniența acelor corturi, organizatorii protestelor din preajma instituțiilor de stat au declarat că sunt din surse private, ale unor „pescari și vânători”, dar și altor persoane care nu fac parte din organizații publice, transmite Ziarul de Gardă.

„Am adunat din toată țara. Am adus de acasă, am cumpărat de la magazin, am luat de la vecini și am organizat”, susține fostul deputat din partea PDM, Corneliu Dudnic.

Totodată, acesta a negat faptul că acestea ar aparține IGSU.

În același timp, contactată telefonic, ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcaș, a declarat că unele corturi le aparțin.

„Unele corturi sunt instalate de instituția noastră pentru protecția cetățenilor, în condițiile de temperaturi ridicate, vânt și ploaie, pentru a proteja cetățenii țării. Astfel de corturi urmează a fi instalate și în alte zone ale țării, dacă temperaturile caniculare se vor menține”, spune Pușcaș.

Cu toate acestea, ofițera de presă nu poate spune cu exactitate unde au fost instalate corturile și cine se adăpostește în ele la moment.

Amintim că, anii trecuți, corturile IGSU erau amplasate în zone diferite ale orașului, pentru a ajuta oamenii în perioada caniculei, însă nicidecum nu erau montate în proximitatea Guvernului sau a altor instituții publice.

Articole asemănătoare

Back to top button