fbpx

foto | De mai bine de un an este hrănit doar printr-un tub. Un băiețel de 2 anișori va fi operat la Moscova, cu sprijinul lui Igor Dodon

La doar un an și trei luni, Marcu Cazacu, un băiețel din orașul Rezina, a înghițit o baterie de dimensiuni mici care i-a făcut o gaură în esofag și trahee. De atunci, micuțul, care acum are deja doi anișori, este hrănit doar printr-un tub, iar pentru a putea mânca ca cei de vârsta lui, Marcu are nevoie de o intervenție chirurgicală costisitoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Copilul a fost acceptat pentru a fi operat la Moscova, însă prețul pentru munca medicilor este de 21.000 de dolari, bani pe care familia nu-i are. În ajutor, însă, le-a venit șeful statului și Fundația de Binefacere a Primei Doamne – „Din suflet”. Astfel, soții Dodon au decis să suplinească suma necesară pentru intervenția chirurgicală, să acopere cheltuielile de cazare și transport ale însoțitorilor, precum și de reabilitare ale copilului.

De asemenea, președintele țării și soția acestuia i-au dăruit zâmbete și Victoriei Șvarova, în vârstă de 11 ani, din Chișinău. Fetița și-a dorit mult să primească un pian în timpul sărbătorilor de iarnă, iar astăzi, deși cu întârziere, Moșul a ajuns și la ea. Victoria este foarte talentată și a ocupat mai multe locuri de frunte în cadrul unor concursuri naționale și internaționale.

Foto: Igor Dodon via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button