fbpx

foto | De la București, la Kiev: Ion Ceban a discutat „într-o atmosferă neformală” cu Vitalii Kliciko despre perspectivele de colaborare

În viitorul apropiat Acordul de cooperare dintre Chișinău și Kiev, care de mult timp nu mai este funcțional, va fi actualizat. Despre aceasta a anunțat astăzi primarul general al capitalei, Ion Ceban, care a avut o întrevedere cu edilul-șef al capitalei ucrainene, Vitalii Kliciko. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Într-o atmosferă neformală am discutat cu primarul Kievului, Vitalii Kliciko, despre perspectivele de colaborare dintre capitalele noastre. Kievul are o experiență frumoasă în implementarea conceptului smart-city, dezvoltării infrastructurii locativ-comunale, în domeniul transportului și politicii sociale, dar și în alte sectoare”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

La fel, edilul-șef al Chișinăului a menționat că, în această seară, s-a convenit asupra unei întâlniri la Primărie, unde va fi prezentat centrul unic de comandă al întregii infrastructuri municipale: „Tot azi, vom discuta despre colaborarea de mai departe dintre capitalele noastre”, a precizat Ion Ceban.

Pe parcursul zilei de mâine, cei doi primari au planificate ieșiri în teren și discuții despre proiectele și programele de succes implementate în ultima perioadă în capitala Ucrainei. Totodată, Ion Ceban și Vitalii Kliciko vor vorbi despre problemele cu care se confruntă în modernizarea orașului și vor face un schimb de opinii.

În această săptămână, Ion Ceban a întreprins o vizită de lucru la București, în cadrul căreia a avut întrevederi cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, viceprimarul general de București, Aurelian Bădulescu și primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

Săptămâna trecută, edilul-șef al capitalei s-a aflat într-o vizită de lucru la Moscova, unde a discutat cu edilul orașului, Serghei Sobeanin, dar și cu viceprim-ministrul, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitrii Kozak.

Articole asemănătoare

Back to top button