fbpx

foto | Cu succese în străinătate și cu sufletul acasă. Cine au fost cei mai buni studenți moldoveni din diasporă în 2018?

„Gala Studenților Originari din Republica Moldova” și la cea de-a VI-a ediție a adus recunoștință tinerilor moldoveni care-și fac studiile peste hotarele țării și au o bună reușită în țara în care învață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul proiectului, diaspora studențească cu cele mai mari succese din acest an a fost premiată de către organizatori. Pentru această gală, 143 de tineri și-au încercat norocul la cele cinci categorii de premiere.

Astfel, premiile speciale pentru cei plecați în România au fost o tabletă și un trofeu. Premiul AUF – o bursă pentru un stagiu în Republica Moldova, iar toți cei 27 de laureați au primit câte o excursie – un weekend la Poiana Brașov.

În cadrul galei, care a avut loc pe 27 decembrie curent, la rubrica „Excelență”, premiul mare de 10.000 de lei a fost oferit studentului Dionisie Nipomici.

Iată care sunt cei mai buni studenți moldoveni din diaspora în 2018:

Premiul mare: Dionisie Nipomici (Statele Unite ale Americii Dionisie)

Dionisie este student în anul 4 la Fizică și Matematică la Harvard. El este pasionat de finanțe, tehnologii moderne, AI și explorare spațială, iar în timpul liber îi place să citească, să joace fotbal și să călătorească.

Gleb Vizitiv (Statele Unite ale Americii)

Gleb este student la Columbia University studiind Matematica și Informatica. Pe plan academic, se focusează în domeniul Inteligenței Artificiale și mai ales este interesat în High-dimensional Topological Data Analysis.

Alina Dragancea (Regatul Unit)

Alina e studentă în ultimul an de licență la facultatea de Inginerie Civilă a Universității din Bristol, Marea Britanie. Fiind bursieră în cadrul programei Viitorii Lideri în Inginerie acordată de Academia Regală de Inginerie din UK și finalistă Studentul Anului în Construcție, Inginerie și Design din UK, încearcă să contribuie la crearea unui viitor sustenabil prin excelență academică, experiență profesională și dedicare.

Cristian Botezatu (Danemarca)

Cristian este primul moldovean acceptat la licență la Universitatea Tehnica din Danemarca (DTU), Universitatea No.1 în inginerie din Scandinavia și una din fruntasii clasamentului internațional. El a depus mereu eforturi pentru a fi un bun ambasador al Moldovei și a fost fost onorat să reprezinte DTU și Moldova la diverse evenimente internaționale, organizate în Singapore, Tokyo, Silicon Valley (SUA).

Dragoș Bugai (Statele Unite ale Americii)

Dragoș Bugai este student în anul 3 la Universitatea Harvard. Învață o combinație de Matematică Aplicată în Economie și Istoria Artelor. În afara orelor de curs, conduce o publicație pe teme Europene, e DJ la radioul universității pentru muzică clasică și președinte al Societății de Vinuri de la Harvard.

Doinița Baidaus (România)

Doinița este studentă la licență la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași, România, Facultatea Științe Social-Politice, specializarea Comunicare și Relații Publice. Fiind implicată în activități de voluntariat, cultură și activism civic, îi place să lucreze cu și pentru oameni și să învețe de la ei, și crede că e o persoană care nu va înceta să pună vreodată întrebări, să caute răspunsuri, să se bucure de orice clipă.

Veaceslav Crețu (Statele Unite ale Americii)

Veaceslav este fondator DigiKidz, și Youth Ambassador pentru Republica Moldova în cadrul Națiunilor Unite 2015 – 2017. Absolvent al Youth Summit-ului World Bank 2016 și al Programului de Dezvoltare Sustenabile a Rețelei Inovatoare de tineri ai Națiunilor Unite în 2017, Veaceslav este și membru al Diasporei Moldo-Americane și Adviser la consiliul diasporei pentru proiectul TwentyTu.

Lilia Catan (România)

Dorința de a cunoaște tainele corpului uman și iubirea față de oameni au motivat-o să aleagă facultatea de medicină, iar răbdarea și perseverența au ajuta-o să-și continui calea.

Victoria Nemerenco (Olanda)

Dacă perioda liceului a fost caracterizată de mult voluntariat, programe de schimb cultural și proiecte de educație non-formală, atunci ajunsă la facultate s-a concentrat asupra dezvoltării profesionale. Astfel, pe lîngă orele de la facultatea de Relații Internaționale și Organizare Internațională, a participat la simulările MUN (Model United Nations), MEP (Model European Parliament).

MASTERAT:
Sanda Sandu (Ungaria)

Carolina Novac (Belgia)

La aceeași categorie sunt și: Daniela Macari (Germania), Gabriela Matei (Germania), Nicolae Țurcan (Statele Unite ale Americii), Ecaterina Rusu (Regatul Unit), Alina Solcan (Olanda), Olga Cegorean (Turcia, Franța), Corina Oprea (Statele Unite ale Americii).

DOCTORAT:
Julea Felicia (Franţa)

Aici mai sunt și: Nadejda Capațînă (Regatul Unit), Ana Dreab (Statele Unite ale Americii).

ARTE:
Nadejda Cervinscaia (Italia)

La categoria dată sunt și: Daniela Roșca (Olanda), Mihail Botnari (România).

Premiul Special AUF: Cătălina Plinschi (Romania).

Premiile speciale RepatriotSvetlana Cociu (România), Lilia Catan (România), Sergiu Garabajii (România).

Erasmus: Svetlana Cociu (România), Iulia Bradu (Spania), Cătălina Plinschi (România).

Articole asemănătoare

Back to top button