fbpx

foto | Cu lopeți și hârlețe, chișinăuienii au sădit fapte bune. O pădure de 15.000 de puieți va îmbogăți, de astăzi, capitala

De la începutul zilei, sute de voluntari, elevi și angajați ai primăriei au ieșit să planteze arbori și arbuști în mai multe zone ale capitalei, desfășurând cea mai amplă acțiune de înverzire din ultimul timp.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai multe organizații și asociații obștești din Moldova au venit cu un apel către societate, organizând o acțiune colectivă de sădire a copacilor în Chișinău. Astfel, încă la primele ore ale dimineței, în mai multe regiuni ale orașului, zeci de chișinăuieni înarmați cu hârlețe, lopeți și găleți cu apă s-au apucat de lucru.

Cel mai mare spațiu plantat se află în sectorul Râșcani din capitală, unde, pe o suprafață de 5 hectare, au fost sădiți peste 10.000 de arbori și aproximativ 5000 de arbuști. De asemenea, a fost înverzit și perimetrul dintre străzile Ion Dumeniuc și Milescu Spătaru, iar în curțile școlilor și grădinițelor vor apărea peste 1000 de puieți.

La desfășurarea acestei acțiuni s-a implicat activ și Primăria mun. Chișinău, a cărei angajați au muncit cot la cot cu ceilalți voluntari. Săptămâna trecută, municipalitatea a îndemnat toți chișinăuienii să susțină această inițiativă și să iasă la plantat arbori pentru a transforma Chișinăul în cel mai verde oraș din Europa.

Articole asemănătoare

Back to top button