fbpx

foto | Cu arhitectură bizantină și zeci de geamuri „îndreptate spre viitor”. Cum arăta clădirea UTM acum 55 de ani?

Universitatea Tehnică a Moldovei a fost fondată pe 13 martie 1964, devenind una dintre principalele instituții de învățământ superior din țară, care în ultimii 55 de ani a pregătit peste 78.387 de specialişti.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În primul an de studii (1964 – 1965) universitatea avea 5140 de studenţi (dintre care 2085 la secţia de zi), grupaţi pe cinci facultăţi: Electrotehnică, Mecanică, Tehnologie, Construcţii, Economie. Corpul didactic număra atunci 278 de profesori, dintre care numai 36 aveau grade şi titluri ştiinţifice.

În anii următori universitatea a crescut atât cantitativ, cât şi calitativ, devenind un mare centru de învăţământ, ştiinţific şi de cultură.

În prezent, UTM se mândrește cu contingent de aproape 10.000 de studenţi, care îşi fac studiile la 64 de specialităţi şi specializări, în cadrul a nouă facultăţi.

Cu ocazia aniversării a 55 de ani de existență, prorectorul instituției, Dinu Țurcanu, a venit cu un mesaj de felicitare adresat studenților și colegilor de breaslă, care au contribuit activ la dezvoltarea și prosperitatea UTM.

„Dragi Colegi, Profesori, Studenţi şi Absolvenţi #UTMişti – Vă doresc un an bun, la mulţi ani cu ocazia celor 55 de ani de existenţă şi vă urez să aveţi succese remarcabile în continuare pentru a făuri împreună #Viitorul”, a scris acesta pe Facebook.

Iată cum arăta UTM acum 55 de ani:

Articole asemănătoare

Back to top button