fbpx

foto | Cod Galben de ninsori: Înainte de a porni la drum, verifică online starea drumurilor naționale

În contextul în care meteorologii au emis Cod Galben de ninsori pentru ziua de astăzi, 11 ianuarie, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră este asigurată. Până la această oră, în procesul tehnologic au fost antrenate 214 utilaje speciale, 1633 de tone de material antiderapant și 294 de muncitori rutieri.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare și să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, puteți accesa site-urile asd.md și mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, MEI informează că pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

Foto: asd.md

Articole asemănătoare

Back to top button