fbpx

foto | Cine zice că nu există super-eroi? Câțiva tineri din Mexic au inventat robotul-păianjen care va salva oamenii de sub dărâmături

Mai mulți studenți din Mexic „au dat naștere” unei noi invenții care impresionează prin funcția pe care o are. Robotul a fost realizat pentru a localiza persoanele prinse sub dărâmături în cazul unor calamități naturale.

Acesta seamănă cu un păianjen, poate fi controlat prin Android și este dotat cu senzori de sunet, temperatură și distanță până la victimă. Tinerii de la Institutul Politehnic Național din Mexico City susțin că au inventat tehnologia pentru ca, în urma unor calamități, cum ar fi cutremurele, persoanele care rămân blocate sub blocurile dărâmate să poată fi găsite mai ușor.

Robotul-păianjen este construit în așa fel încât să fie protejat împotriva scurtcircuitelor, iar piesele lui sunt fabricate din polimer, cu ajutorul unei imprimante 3D, astfel, dispozitivul este foarte ușor și rezistent. Totodată, aparatul funcționează prin Bluetooth.

Potrivit cercetătorilor de la Institutul din Mexic, această tehnologie este utilă, dat fiind faptul că populația se află în una dintre cele mai active zone seismice din lume, iar aici s-au produs unele dintre cele mai puternice cutremure înregistrate în istorie, transmite dcnews.ro.

Articole similare

Close