fbpx

foto | Cel puțin 8 ore de antrenamente pe zi și dedicație maximă. Un moldovean, printre cei mai buni balerini din lume

A cucerit publicul vienez prin mișcări grațioase și bine puse la punct. Moldoveanul Mihail Sosnovschi a devenit cunoscut în Austria ca unul dintre cei mai buni balerini, obținând chiar și Marele Premiu pentru Cultură 2018.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tânărul are deja ani buni de când practică acest sport, primele mișcări fiind executate pe când avea doar 9 ani. Succesul său a venit la 17 ani, atunci când a devenit membru al Operei de Stat din Viena, după ce a învățat timp de 3 ani la Conservatorul din același oraș. Acum, după 18 ani de activitate, este considerat unul dintre cei mai buni dansatori de balet din lume.

„Ca să ajungi solist, trebuie să treci prin anumite etape, să interpretezi anumite roluri, să munceşti cu anumiţi coregrafi ale căror lucrări sunt puse în scenă doar la Viena”, a declarat Mihail Sosnovschi, prim-balerin al Operei din Viena.

Moldoveanul spune că se antrenează cel puțin 8 ore pe zi, respectând cu strictețe o alimentație corectă. Mihail mai menționează că practicând acest sport nu prea ai nevoie de dietă. E recomandat să bei multă apă și să dormi bine.

Pe lângă antrenamentele extenuante, în prezent, Mihail reuşeşte să fie şi profesor de balet. Îşi învaţă discipolii să muncească mult, pentru că baletul cere eforturi colosale.

„Le spun să vină şi să se dedice astăzi sută la sută, mâine şi mai mult, ca peste un an să aibă performanţe”, a menționat Mihail pentru publika.md.

Moldoveanul este primul artist de balet care a primit Marele Premiu pentru Cultură din Austria.

Foto: Mischa Sosnovski via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button