fbpx

foto | Cel mai vizitat monument turistic din Italia se redeschide pe 1 iunie

Celebrul Colosseum din Roma se redeschide pe 1 iunie. După mai bine de două luni în care a fost închis, cel mai vizitat monument turistic din Italia va fi luminat în culorile drapelului țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Atracţia turistică cu peste șapte milioane de vizitatori pe an – impunătorul Amfiteatru Flavian, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, va fi în sfârșit redeschis publicului.

Monumentul situat în inima Orașului Etern va oferi atât vizitatorilor, cât și angajaților protecţie sanitară adecvată (măşti şi scanare a temperaturii corporale), trasee sigure, rezervări obligatorii şi orare modificate pentru a evita aglomerarea la orele de vârf, scrie foxnews.com.

Pe măsură ce sunt ridicate restricţiile, Italia îşi redeschide treptat publicului patrimoniul şi monumentele celebre, în speranţa de a reînvia cât mai rapid sectorul turistic, afectat de pandemia de COVID-19 care a provocat peste 32.000 de decese în peninsulă. Guvernul va redeschide graniţele ţării începând cu 3 iunie.

Aproape toate monumentele şi clădirile celebre din Italia s-au redeschis deja publicului: situl arheologic Pompeii – marţi, iar Bazilica Sf. Petru din Roma, Galeria Borghese, Muzeele Capitoline, catedralele din Florenţa şi Milano – săptămâna trecută. Tot pe 1 iunie vor fi redeschise și Muzeele Vaticanului – o altă importantă destinaţie turistică.

Foto: ICAR Tours/ Muzeele Vaticanului

Articole asemănătoare

Back to top button