fbpx

foto | Ceban declară război gheretelor care vând în continuare țigări în pofida interdicției Primăriei: „Au crezut că pot spune una și face orice”

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, anunță că va dispune înăsprirea controalelor și înlăturarea imediată a gheretelor care comercializează tutun.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul edilului-șef vine după ce în spațiul public au apărut imagini care atestatu faptul că mai multe chioșcuri din apropierea instituțiilor de învățământ își continuă nestingherit activitatea, deși municipalitatea a dispus evacuarea unităților.

„Să nu creadă cineva că nu cunosc situația, iar lucrurile nu au fost verificate. Unii agenții economici care dețin gherete au crezut că pot spune una și face orice. Mulțumesc locuitorilor municipiului care ne informează. Am dispus anterior să fie creat un grup de lucru dintre deținătorii de gherete și reprezentanții Primăriei, acum însă lucrurile se vor schimba. Dacă nu ați înțeles că trebuie să scoateți din comerț produsele din tutun, acum nici atât să nu așteptați discuții”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de astăzi, viceprimarul capitalei responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană, Victor Chironda, a anunțat că gheretele evacuate recent de pe străzile capitalei nu vor mai fi reamplasate. Totodată, acesta le-a cerut pretorilor să facă o inventariere pentru fiecare sector privind numărul de gherete de orice tip și să elaboreze un plan de evacuare pentru toate unitățile.

La 9 decembrie, Primăria Chișinău a anunțat că circa 300 de gherete la care se vând produse de tutungerie, amplasate în preajma instituțiilor educaționale și a centrelor medico-sanitare, vor fi evacuate. Deocamdată au fost scoase circa 90 de unități de comercializare de acest tip.

Articole asemănătoare

Back to top button