fbpx

foto | Captură de milioane la Râșcani. Polițiștii au confiscat 46 de tone de alcool etilic de contrabandă

Ofițerii INI, în comun cu cei ai DP, au confiscat 46 de tone de alcool etilic de contrabandă, valoarea căruia pe piață este de 5 milioane de lei. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marfa a fost depisatată în automobilele, dar și la domiciliile a trei moldoveni, care acționau în grup. Capul afacerii era un bărbat de 42 de ani, locuitor al oraşului Rîşcani. Acesta își desfășura activitatea ilegală în locuri special amenajate pe teritoriul orașului Rîşcani, la Bălți, precum și în alte localități ale țării.

Membrii grupului au procurat de mai multe ori alcool în proporții deosebit de mari de la o uzină din raionul Sângerei, iar, ulterior, fără careva acte de provenienţă îl distribuiau ilegal pe teritoriul Republicii Moldova sau era transportat prin contrabandă în Ucraina. Un litru de alcool era vândut contra 35 lei, cauzând un prejudiciu statului de peste 6 milioane de lei.

Pe 19 aprilie curent, polițiștii au reținut în flagrant trei persoane în momentul procurării a 800 de litri de alcool etilic de la factorii de decizie ai uzinei de producere a alcoolului. Concomitent, forțele de ordine au descins la uzina de producere a alcoolului etilic, domiciliile suspecților și locațiile identificate care erau folosite în activitatea infracțională, fiind efectuate 12 percheziții.

Pe lângă cele 42 de tone de alcool, au fost depistate și ridicate peste 100.000 lei, înscrisuri de tip ciornă și telefoane mobile. De asemenea, au fost reținute două persoane, inclusiv organizatorul, fiindu-le aplicată măsura preventivă, sub formă de arest pe un termen de 30 zile. Polițiștii au mai confiscat trei automobile ale figuranților (valoarea cărora se estimează la peste 1,6 milioane de lei), obținute pe cale infracțională și folosite la săvârșirea faptelor ilegale.

Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 8 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button