fbpx

foto | Bilanțul accidentului feroviar din Grecia a ajuns la 57 de morți. Protestele continuă

Bilanțul victimelor accidentului feroviar petrecut ieri noapte în Grecia a crescut la 57 de morți, scrie publicația Kathimerini, care citează un purtător de cuvânt al pompierilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai multe vagoane au luat foc după coliziune, iar unele dintre victime sunt greu de identificat. Mai multe persoane sunt încă dispărute, scrie digi24.ro.

Circa 500 de persoane participă la operaţiunile de salvare, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului grec.

Şeful de gară acuzat că ar fi la originea catastrofei feroviare depune mărturie joi în faţa justiţiei la Larisa. Bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost arestat miercuri şi acuzat de „omucideri din neglijenţă” şi că a provocat „răni corporale”, scrie Agerpres.

El trebuie să explice cum un tren care transporta 342 de pasageri şi zece angajaţi ai căilor ferate, care efectua o cursă între Atena şi Salonic, a fost autorizat să circule pe acelaşi tronson de cale ferată cu un convoi de mărfuri.

Cele două trenuri s-au lovit frontal după ce au circulat pe acelaşi tronson de cale ferată mai mulţi kilometri. Din cauza violenţei impactului produs cu puţin înainte de miezul nopţii, în valea Tempe, locomotivele şi vagoanele din faţă au fost distruse şi mecanicii celor două trenuri au murit pe loc.

Această prezentare necesită JavaScript.

Peste 2.000 de persoane au protestat pentru a doua zi consecutiv la Atena şi Salonic, şocate de dezastrul care s-a produs în apropierea oraşului Larissa.

Protestatarii s-au bătut cu forțele de ordine la Atena, la un protest organizat în fața birourilor companiei de transport feroviar Hellenic Train. Oamenii au aruncat cu pietre și au aprins focuri în stradă, polițiștii au răspuns cu gaze lacrimogene. Sindicaliștii feroviari și cei de la metrou au anunțat pentru azi o grevă de 24 de ore.

Articole asemănătoare

Back to top button