fbpx

foto | Au sădit pentru prima dată copăcei. Mai mulți copii din capitală te îndeamnă să te alături mâine acțiunii de înverzire a Chișinăului

Mai mulți copii din capitală au contribuit astăzi la înverzirea orașului Chișinău. Picii s-au înarmat cu hârlețe și lopățele, și au ieșit în curte să planteze copaci. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alături de ei a fost și primarul interimar Ruslan Codreanu, care i-a ghidat și le-a arătat cum se sădește un pom.

„Este pentru prima dată când sădesc copaci. Azi am făcut cu toții o echipă”, a spus Cătălin.

Atât copiii, cât și municipalitatea, îndeamnă chișinăuienii să participe mâine la campania de înverzire a capitalei.

„Eu voi fi cu hârlețul în mână, de la 09:00, lângă cei 15 mii de arbori, la platoul din preajma Centrului de Sterilizare (str. Uzinelor 205)”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Acțiunile de înverzire a Chișinăulu sunt prevăzute pentru data de 30 martie, începând cu ora 09:00, pe Platoul din str. Uzinelor 205, unde vor fi sădiți 10.000 de arbori și 5000 de arbuști.

O altă activitate, care se va desfășura concomitent, va avea loc pe terenul de la intersecția str. N. Milescu Spătaru cu Prof. Ion Dumeniuc, unde vor fi plantați circa 2000 de puieți.

De asemenea, alți 1000 de arbori vor fi sădiți în curțile instituțiilor de învățământ din capitală.

Doritorii de a participa la înverzirea orașului sunt îndemnați să se echipeze corespunzător. Municipalitatea va pune la dispoziția participanților material săditor, hârlețe, găleți și apă.

Articole asemănătoare

Back to top button