fbpx

foto | Au depus flori și au organizat un Marș al Memoriei. Moldovenii au comemorat 33 de ani de la catastrofa de la Cernobîl

Victimele catastrofei de la Cernobîl au fost comemorate vineri la Chișinău, în contextul marcării a 33 de ani de la producerea exploziei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ziua a început cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt din capitală, iar, ulterior, cei prezenți au organizat un Marș al Memoriei, care s-a încheiat la Memorialul victimelor Cernobîlului de pe strada Trandafirilor.

De asemenea, aceștia au organizat un minting în memoria victimelor celui mai grav accident din istoria energiei nucleare, transmite Moldpres.

Actualmente, în Republica Moldova locuiesc peste 2000 de participanți la lichidarea consecințelor avariei.

La 26 aprilie 1986, cel de-al patrulea reactor al Centralei Atomoelectrice din Cernobîl a explodat la ora 01:23 noaptea. Toți locuitorii orașului și împrejurimilor au fost evacuați pentru că nivelul de radiație devenise periculos.

Ulterior, mii de persoane, printre care şi moldoveni au participat la lucrări de lichidare a consecințelor avariei. Mulți dintre aceștia și-au pierdut viața în urma bolii generate de contaminarea cu radiație.

Articole asemănătoare

Back to top button