fbpx

foto | Aplicații de protecție civilă la Nisporeni. Salvatorii au simulat scenariul unui seism de proporții

Ieri, în raionul Nisporeni au fost desfășurate aplicații de protecție civilă. Pe parcursul zilei au avut loc mai multe exerciții practice, fiind derulat scenariul unui seism de proporții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de IGSU, în urma cutremurului improvizat, formațiunile protecției civile, dar și reprezentanții mai multor instituții au fost testați la capitolul reacționarea corectă în caz de situații de risc, dar și acționarea eficientă în caz de situații excepționale. Responsabilii au fost antrenați în mai multe situații, cum ar fi: evacuarea copiilor și personalului din grădinițe, salvarea elevilor din gimnaziu, acordarea primului ajutor medical, dar și scoaterea sinistraților de sub ruine.

Totodată, pompierii și salvatorii au simulat accidente de circulație, unde a fost nevoie de descarcerare, dar și stingerea incendiilor cu implicarea civililor. Pentru ca acțiunile să fie eficiente, toată desfășurarea aplicațiilor a avut loc sub ochii a circa 130 de copii din instituțiile de învățământ, dar și a localnicilor. Mai mult decât atât, aceștia au monitorizat acțiunile de intervenție a echipelor de salvare, dar și a formațiunilor protecției civile raionale implicate în exercițiu.

Scopul aplicațiilor desfășurate în raionul Nisporeni a fost de a verifica starea de pregătire a responsabililor, dar și monitorizarea activității Comisiei pentru situații excepționale raionale. Astfel de exerciții au loc în fiecare raion și sunt organizate o dată la cinci ani.

Articole asemănătoare

Back to top button