fbpx

foto | Adevărații eroi ai Australiei: Pompierii luptă necontenit, un tânăr salvează zeci de koala, iar unele vedete fac donații

Milioane de oameni empatizează cu suferința celor din Australia, țară care este pusă la grele încercări de fenomenele climatice. Deși incendiile devastează încă din septembrie, un val de mesaje de susținere s-a înregistrat mai mult în ultimele zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, dezastrul care are loc acum pe acel continent ne îndeamnă să facem mai mult de atât, să donăm, dacă avem posibilitatea, să avem grijă de mediul înconjurător și locul în care trăim.

Cei cărora le pasă cu adevărat de Australia sunt cu siguranță sutele de pompieri și voluntari care luptă necontenit împotriva flăcărilor, riscându-și sănătatea și chiar viața. Recent, o femeie din statul New South Wales a postat pe Facebook o imagine emoționantă cu tatăl ei – pompier voluntar: „Acesta este tatăl meu, dormind timp de cinci minute pe peluza din fața casei, în timp ce fratele meu păzește flăcările ce ard lângă ferma noastră”.

Citește și: video | Australia: Nord-vestul este ameninţat de un ciclon, incendiile devastează țara, iar pompierii sunt epuizați și cer demisia premierului

Foto: Jenna O’Keeffe via Facebook

Adevărații eroi ai Australiei, cu siguranță, sunt cei care renunță la grija pentru sine pentru a ajuta nu doar oameni, dar și animăluțe. Circa 500 de milioane de vietăți au murit în flăcări, însă localnicii continuă să le ajute pe cele care au supraviețuit. Dacă unii au fost observați cum le oferă apă, un tânăr este admirat pentru faptul că s-a „angajat” să salveze urșii koala și nu doar. Patrick Boyle are puțin peste 20 de ani și a reușit să îngrijească de zeci de ursuleți, transmite sydneynews.sydney.

Vezi și: Un koala însetat s-a cățărat pe bicicleta unui turist pentru a-i cere apă. Acesta nu a plecat până nu „a dat gata” toate rezervele de lichid

Cei care și-au arătat sprijinul pentru victimele Australiei sunt și oamenii care au făcut donații. Aici e de menționat și că unele vedete cu renume internațional au recurs la acest gest întru susținerea pompierilor. Pink a anunţat pe Twitter că va dona 500.000 de dolari, îndemnându-și abonaţii să facă la fel și publicând o listă a site-urilor diviziilor locale de pompieri unde pot fi trimise ajutoare.

Articole asemănătoare

Back to top button