fbpx

foto | A început reabilitarea zonei pietonale din centrul istoric al capitalei: La ce etapă sunt lucrările?

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale de profil au început reabilitarea zonei pietonale din centrul istoric al capitalei, în perimetrul străzilor: Maria Cebotari – str. Alexei Șciusev – str. Sfatul Țării – str. Mihail Kogălniceanu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe șantier sunt în desfășurare lucrările de amenajare a trotuarului de pe strada Sfatul Țării, în perimetrul str. A. Șciusev – str. M. Kogălniceanu. De asemenea, pe tronsonul menționat au fost trasate cablurile electrice pentru iluminarea edificiilor, iar în paralel sunt executate lucrări de montare a fundației pentru pilonii de iluminat decorativ nocturn.

Conform proiectului, circa 2800 m² de trotuare vor fi amenajate în pavaj cu suprafața de granit, iar pe întreg perimetrul vor fi instalați 39 de piloni pentru iluminarea zonei pietonale. Totodată, fațada Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din str. Mihail Kogălniceanu 82, urmează a fi iluminată decorativ (cu 64 de corpuri de iluminat).

Reconstrucția zonei pietonale a cartierului este prevăzută pentru o perioadă de trei luni, iar, în prezent, gradul de realizare al proiectului este de 12%.

Costul lucrărilor de reamenajare a zonei pietonale în perimetrul a patru străzi din centrul istoric al capitalei, în urma desfășurării licitației, este de circa trei milioane de lei, surse prevăzute în bugetului municipal pentru anul 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button