fbpx

foto | A cucerit ingineria, dar și „Everestul României”. Un profesor a arborat drapelul UTM pe cel mai înalt vârf muntos de peste Prut

A izbutit să cucerească domeniul ingineriei, atenția studenților și nu numai. Este vorba de un profesor de la Universitatea Tehnică din Moldova – Pavel Nicolaev, cel care a reușit să escaladeze așa-numitul „Everest al României”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind iubitor de munte, profesorul și-a propus să trăiască o experiență unică, urcând și admirând cel mai înalt vârf muntos din România, al Munților Carpați – Moldoveanu, care are 2544 de metri.

A făcut un traseu impresionant, a putut surprinde de sus peisaje incredibile și chiar de a plecat departe de universitate, colegi și studenți, Pavel Nicolaev a rămas cu sufletul la UTM. Iar pentru a-și menifesta iubirea față de locul unde îi inspiră pe ceilalți cu ale sale cunoștințe, dascălul a arborat drapelul universității pe cel mai înalt vârf muntos de peste Prut.

Despre experiența frumoasă a acestuia a povestit unul dintre prorectorii UTM – Dinu Țurcanu, pe pagina sa de Facebook.

„Sunt puține experiențe în viață care te provoacă așa cum o face muntele: psiho-emoțional, dar și fizic.
Pe lista oricărui iubitor de munte se află la loc de cinste escaladarea vârfurilor înalte ale Munțiilor Carpați, precum Moldoveanu.

Pavel Nicolaev, șef pe Departamentul Telecomunicații și Sisteme Electronice, Facultatea Electronică și Telecomunicații UTM, pasionat de escaladarea munților, l-a parcurs ca un învingător, calități obținute din UTM! Aceast traseu necesită cea mai mare concentrare, dar efortul depus îți va fi răsplătit pe deplin: zona spre vârf este splendidă, un verde sclipitor, mici bălți din loc în loc, firicele de apă pașnice – toate îți vor fura un pic din atenție până când vei zări în față masivul Moldoveanu.

Într-un final, mulțimea de fețe senine, steaguri tricolore care fluturau în adierea ușoară a vântului, dar și steagul UTM arborat – au dat de înțeles că a ajuns în sfârșit pe „acoperișul” României. Unii oameni aveau lacrimi în ochi de fericire, alți se îmbrățișau, făceau poze… Sentimentele sunt greu de descris.

…plăcuța cu citatul lui Lucian Blaga: „Oprește, Doamne, clipa cu care măsori eternitatea”. Și da, pe Vârful Moldoveanu chiar simți că timpul parcă stă în loc.

Felicitări, învingătorule, urări de bine inginerule! În acel moment îți dai seama că nu ai cucerit tu vârful, ci vârful te-a cucerit pe tine, ți-a cucerit inima! Îți urăm multe urcări și escaladări spectaculoase!”, a scris prorectorul.

Notă: ZUGO tinde să promoveze frumosul și oamenii care inspiră – dacă tu ești unul dintre ei sau cunoști pe cineva a cărui faptă merită povestită – scrie-ne, iar noi vom împărtăși cele mai deosebite lucruri lumii întregi!

Iată câteva momente surprinse de profesorul UTM acolo sus, pe „acoperișul României”:

Articole asemănătoare

Back to top button