fbpx

Fostul șef de la CEC, ales secretar general al Partidului Național Moldovenesc: Cine a fost desemnat președinte

Duminică, 29 ianuarie, a avut loc Congresul de constituire a Partidului Național Moldovenesc (PNM). Președinte a fost ales Dragoș Galbur, fostul președinte CEC, Dorin Cimil a fost ales în calitate de Secretar General al partidului. Vicepreședinții formațiunii au fost desemnați Sergiu Burlacu, Tatiana Codreanu și Mihai Burciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat de presă a partidului se menționează că la Congresul de constituire au participat 110 delegați ai organizațiilor teritoriale recent create, care au susținut subiectele propuse în ordinea de zi, prin aprobarea Statutului, Programului Politic și a simbolurilor partidului.

În cadrul lucrărilor au fost alese și cele două comisii ale formațiunii. Comisia de Etică și Arbitraj și Comisia de Cenzori, ambele coordonate de câte trei membri votați la Congres.

Partidul Național Moldovenesc se poziționează drept un partid politic de orientare conservatoare modernă de centru-dreapta, care militează pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul fiecărui cetățean la autoidentificare etnică.

Printre invitații de onoare ai Congresului de constituire a Partidului Național Moldovenesc s-a numărat dl Ion Mărgineanu, deputat în Primul Parlament și semnatarul Declarației de Independență a Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button