fbpx

Finalizarea lucrărilor la gazoductul Iași-Ungheni, salutată de Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din România: „Are importanță strategică şi simbolică”

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din România, profesorul universitar, doctorul Remus Pricopie, salută finalizarea celui mai mare proiect de infrastructură din ultimii 75 de ani, gazoductul Iași-Chișinău. Obiectivul a fost realizat prin colaborarea guvernelor de la București și Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit omului de știință, finalizarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău este un pas foarte important în consolidarea relațiilor dintre cele două țări. Acesta va avea efecte pozitive pentru milioane de cetățeni din Republica Moldova, consideră el.

„Proiectul, demarat pe 27 august 2013, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, şi susținut de guvernele celor două țări, indiferent de schimbările politice care au avut loc în acest interval de timp, asigură securitatea energetică a Republicii Moldova și apropierea acesteia de spațiul comunitar. Sper că acest succes să inspire și alte proiecte de infrastructură, care să faciliteze accesul la energia electrică, apă, transport rutier, căi ferate. Având în vedere relația specială dintre România și Republica Moldova, un proiect prioritar, de o importanță strategică şi simbolică pentru ambele țări, este autostrada Bucureşti — Chişinău, care sper să devină o realitate cât mai curând, cu atât mai mult cu cât, în astfel de cazuri, finanțarea poate fi uşor identificată dacă există voință politică”, susține Remus Pricopie.

Precizăm că Remus Pricopie a fost ministru în Guvernul condus de Victor Ponta în perioada 2012-2014. Atunci au fost demarate lucrările de construcție, a fost finalizată prima etapă a lucrărilor și a fost inaugurat obiectivul.

Articole asemănătoare

Back to top button