fbpx

Fără cale de atac! Deciziile Parlamentului referitoare la magistrații Înaltei Curți sunt neconstituționale

Deciziile Parlamentului referitoare la magistrații Înaltei Curți sunt neconstituționale. Hotărârea a fost luată de CC marți, după ce a examinat sesizările depuse de către deputații Sergiu Litvinenco și Dinu Plîngău, fiind irevocabilă și fără căi de atac.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, Domnica Manole rămâne în funcția de judecătoare și președintă a Curții. Deocamdată, însă, nu se cunoaște la ce etapă se află investigația Procuraturii privind pretins uzurpare a puterii în stat.

Amintim că, în ședința de vineri a Legislativului, majoritatea formată din PSRM și Pentru Moldova a anulat decizia de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională. Ulterior, s-a decis să se aprobe pentru funcția vacantă de magistrat candidatura lui Boris Lupașcu.

Deciziile au fost calificate drept nule din punct de vedere juridic de către experți constituționali și criticate dur de partenerii externi. Pe de altă parte, marți dimineața Lupașcu a anunțat că își retrage mandatul.

În același timp, Maia Sandu a cerut vineri seara procurorului general să investigheze presupusa tentativă de uzurpare a puterii în stat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button