fbpx

Fără alte invitații pentru PSRM. Maia Sandu spune că nu mai are ce discuta cu socialiștii

După ce socialiștii, inclusiv Igor Dodon, au declarat în cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM că sunt deschiși pentru o alianță doar cu blocul ACUM, Maia Sandu a făcut mai multe declarații în acest sens, în cadrul emisiunii „În Profunzime”, de la Pro TV.

Despre o anumită colaborare a socialiștilor cu blocul politic a precizat și membrul PSRM, Ion Ceban, printr-o discuție telefonică, în cadrul emisiunii.

„Noi am zis, nu se închide nicio ușă, suntem gata să examinăm orice propunere. Să se țină cont de părerea noastră, acest lucru este important, inclusiv pentru oamenii care au votat pentru noi. Acest lucru noi îl înțelegem prin ceea ce ține de blocul ACUM și oamenii care l-au votat, pentru ca să se miște lucrurile înainte trebuie să existe comunicare”, a specificat Ceban.

În context, Maia Sandu a declarat care este următorul pas al blocului ACUM și ce acțiuni vor întreprinde pentru a soluționa problema creării unei majorități parlamentare.

„Mâine e o nouă zi, noi mergem prin localități pentru ca să discutăm cu ai noștri colegi. V-am zis mai devreme că sunt supuși la tot felul de presiuni, o dovadă în plus că această guvernare este una nedemocratică și care își bate joc de proprii cetățeni”, a susținut lidera PAS.

Întrebată fiind dacă intenționează să se mai așeze la masa de discuții cu PSRM, Sandu a menționat că nu va mai exista vreo astfel de invitație, „în sensul în care, cum spuneam, mâine merg la Șoldanesti, la Florești, la Balți”.

„Luni nu văd despre ce putem să discutăm, pentru că noi în continuare vorbim despre lucruri diferite, ei vorbesc despre o coaliție majoritară și încearcă să facă abstracție, cum am zis, de faptul că suntem în lumi diferite. Noi vorbim despre o luptă împotriva acestui regim, o luptă care începe în Parlament și, dacă se dorește, continuă în acest Guvern minoritar care ajută la curățarea totală a sistemului și care ajută la evitarea sau amânarea alegerilor anticipate”, a mai spus Maia Sandu.

Articole similare

Close