fbpx

Făgăduielile lui Dodon diasporei moldovenești: „Niciun cetățean al Moldovei nu va fi uitat de țara noastră”

Igor Dodon a ținut să felicite moldovenii cu debutul unei noi etape pentru Republica Moldova, dar și să menționeze că fostul regim nu a plecat definitiv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, președintele a promis că, în calitate de șef al statului, va face tot posibilul pentru a face față tuturor problemelor și provocărilor.

„Promit că, în calitate de Președinte al țării, voi face tot posibilul pentru a ajuta în depășirea tuturor dificultăților, contradicțiilor și dezbinărilor care, cu siguranță, vor apărea.

Pentru ca noua guvernare să se consolideze și să reziste este extrem de important ca cel puțin pentru o perioadă de timp, să anunțăm un moratoriu pe subiecte ideologice și geopolitice care ne dezbină”, a scris Dodon.

Totodată, acesta a mai accentuat că schimbările trebuie să survină în toate domeniile – justiție, economie și sfera socială, iar cetățenii să cunoască că nu vor mai fi deschise sau închise din senin dosare penale.

„Fiecare funcționar public, fiecare funcționar guvernamental nu trebuie să se gîndească la alegerile care urmează să aibă loc, ci la viitoarele generații. În caz contrar, el va avea o singură cale: o foaie de hârtie, un pix și cererea de demisie. Niciun funcționar nu va mai putea conta pe protecția familiei, nănașilor, cumătrilor sau a consătenilor. Fie muncește pentru binele țării, fie pleacă în neantul politic”, a spus președintele.

Acesta a și garantat că deputații nu vor putea trece dintr-o fracțiune în alta, întrucât trebuie să rămână fideli alegerii cetățenilor.

Președintele le-a făcut promisiuni și moldovenilor de peste hotarele țării, relevând faptul că implicarea acestora este foarte importantă pentru definitivarea parcursului țării noastre.

„Vreau să mă adresez în mod special diasporei noastre care locuiește în statele Uniunii Europene, în Federația Rusă și în alte țări ale lumii. Dragii noștri concetățeni, voi ați părăsit meleagul natal pentru că guvernarea nu v-a creat condiții pentru un trai decent, pentru a lucra și pentru a studia acasă, alături de familiile voastre. Vă promit că niciun cetățean al Moldovei, în oricare țară sau oraș din lume s-ar afla – la Lisabona sau la Nijnevartovsk, la Haifa sau Istanbul – nu va fi uitat de țara noastră”, li s-a adresat Dodon cetățenilor moldoveni de peste graniță.

Articole asemănătoare

Back to top button