fbpx

Experții americani nu sunt convinși că tulpina de COVID-19 este mai contagioasă: „Nicio dovadă”

Reprezentanții OMS au început să studieze noua mutaţie a COVID-19 înregistrată mai ales în Regatul Unit, dar nu sunt convinşi deocamdată că este mai contagioasă decât celelalte, a indicat luni în înalt responsabil american.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu există nicio dovadă tangibilă că acest coronavirus este într-adevăr mai contagios, dar sunt dovezi clare că este mai răspândit în rândul populaţiei”, a declarat consilierul principal al programului guvernamental de vaccinare din SUA, Moncef Slaoui, în cursul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Mai multe ţări şi-au închis frontierele cu Regatul Unit, însă Moncef Slaoui a apreciat că este posibil ca mutaţia să se fi răspândit de mult timp în ţară, iar oamenii de ştiinţă nu au căutat-o până în prezent, astfel că au creat impresia că este o explozie a numărului de cazuri atunci când au făcut-o. „Nu ştim încă”, a adăugat Moncef Slaoui.

Institutele naţionale de sănătate din SUA (NIH) sunt pe punctul de a studia această nouă tulpină în laborator pentru a stabili dacă anticorpii eficienţi contra celei mai comune mutaţii a SARS-CoV-2 rămân eficienţi împotriva ei, „ceea ce va fi foarte probabil concluzia lor”, a subliniat el.

Testele, care vor fi efectuate cu anticorpi prelevaţi de la bolnavi vindecaţi de COVID-19, anticorpi provocaţi de vaccinuri şi anticorpi sintetici, vor dura mai multe săptămâni.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button