fbpx

Există moldoveni printre victimele exploziilor de la Beirut? Anunțul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

Ambasada Republicii Moldova la Ankara, acreditată prin cumul în Republica Libaneză, este în contact cu autoritățile din Beirut pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate până acum, nici un conațional nu a suferit în urma tragediei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Liban pot contacta misiunea diplomatică a țării noastre la adresa de email: ankara@mfa.gov.md sau pot cere ajutor la Centrul de Apel al MAEIE.

Totodată, ministrul de Externe Oleg Țulea a transmis în seara zilei de 4 august un mesaj de compasiune adresat omologului său libanez, Charbel Wehbe. Șeful diplomației moldovene a adus, din numele țării noastre, condoleanțe familiilor îndurerate și le-a dorit recuperare grabnică celor răniți.

Precizăm că, aseară, în urma unui incendiu într-un spațiu unde se păstrau peste 2700 de tone de azotat de amoniu, substanță explozibilă folosită și în calitate de îngrășământ, s-a produs o deflagrație. Explozia a fost atât de puternică încât s-ar fi simțit chiar și la 200 de kilometri distanță, în Cipru. Peste 70 de persoane au decedat, iar altele 4000 au suferit diverse leziuni.

Republica Moldova are relații diplomatice cu Libanul din 1994, Ambasada Republicii Moldova în Turcia fiind acreditată și pentru Liban. La fel, Ambasada Libanului în România este acreditată și pentru Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI:

video | Imagini dramatice dintr-un spital din Beirut. Oamenilor li se acordă ajutor chiar pe podeaua din hol, plină de sânge

foto | Clădiri dărâmate, oameni speriați și mașini rupte în bucăți. Primele fotografii după exploziile de la Beirut

Mărturiile cutremurătoare de după explozii ale locuitorilor din Beirut: „Este ca apocalipsa”

Articole asemănătoare

Back to top button