fbpx

Exclusiv! PD-ul transmite instrucțiuni interne organizațiilor teritoriale: Opoziția este slabă și se victimizează

Se pare că Partidul Democrat din Moldova a transmis organizațiilor sale teritoriale indicații stricte să evite orice agresiune fizică sau verbală față de oponenții politici ai democraților. Cel puțin, asta se observă într-o circulară expediată membrilor formațiunii din partea electoral al PD-ului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Instrucțiunile interne ar fi fost trimise săptămâna trecută, când au existat mai multe conflicte de acest gen, iar democrații le cer membrilor săi să dea dovadă de corectitudine maximă pe motiv că „PDM va câștiga aceste alegeri”, iar „opoziția este slabă și se victimizează”.

Toți înțelegem că e o perioadă tensionată, când depunem mult efort, lucrăm mult pentru ca PDM să câștige aceste alegeri. Suntem optimiști că vom avea cel mai mare scor din istoria partidului, lucru confirmat de toate sondajele. Opoziția este slabă, nu are mesaj, nu are acțiuni cu care să convingă cetățenii. Noi avem ce spune oamenilor, avem fapte bune pentru țară, pentru cetățeni. Opoziția nu are și ca ei să intre în gura oamenilor, se victimizează. Noi nu trebuie să le dăm niciun motiv celor din opoziție ca să se victimizeze”, se arată în mesajul prezentat ca o indicație a conducerii partidului.

În acest scop, toți membrii de partid au primit indicații să evite orice agresiune fizică ori verbală la adresa concurenților; să evite orice distrugere intenționată a materialului electoral al opoziției. Democrații mai sunt atenționați că reprezentanții opoziției vor recurge la provocări, dar că membrii de partid trebuie să le răspundă calm, dar să filmeze cu telefonul orice tentativă de provocare din partea opoziției și să transmită la staff înregistrarea video.

În același timp, orice incident în care a fost aplicată forța fizică, au fost deteriorate bunurile ori au fost împiedicate întâlnirile cu alegătorii trebuie comunicate și poliției, prin depunerea unei plângeri.

„Opoziția dorește prin victimizare să-și sporească ratingul, dar și, cel mai important, să ne discrediteze în fața observatorilor internaționali, iar scopul nostru e să fim corecți, să comunicăm orice incident observatorilor internaționali”, se mai arată în mesajul citat.

Democrații sunt convinși că vor câștiga „prin fapte bune”, iar opoziția poate să obțină mai multe voturi doar prin victimizare.

Articole asemănătoare

Back to top button