fbpx

Evacuarea luptătorilor de la Azovstal continuă. Ucraina asigură că va face „tot ce e posibil și imposibil” pentru a-i salva pe toți

Rezistența la Azovstal a ajuns la sfârșit și soarta a sute de militari ucraineni este sub semnul întrebării. Cei care s-au predat și au fost transferați pe teritoriul controlat de ruși riscă să fie judecați și executați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În oțelărie încă mai sunt oameni. Kievul nu vorbește despre numărul exact al acestora, spunând că este vorba despre informații sensibile.

Oficialii ucraineni asigură că fac „tot posibilul și imposibilul” pentru a-i salva pe toți, transmite digi24.ro

Armata spune că a ordonat evacuarea completă, punând astfel capăt asediului din Mariupol, cea mai sângeroasă bătălie din Europa din ultimele decenii. Trofeul Rusiei, portul de la Marea Azov, este o ruină.

De la Moscova, Ministerul rus al Apărării, a transmis că soldații ucraineni care s-au baricadat în oţelăria Azovstal s-au predat şi s-au declarat prizonieri începând de luni.

Anchetatorii Comitetului de Investigații al Federației Ruse îi vor interoga pe militarii evacuați din subsolurile uzinei Azovstal din Mariupol. Departamentul a menționat că anchetatorii ruși îi vor verifica pentru „implicarea în infracțiuni comise împotriva populației civile”, iar informațiile obținute în timpul audierilor vor fi comparate cu alte date disponibile în materialele dosarelor penale.

Înainte de război, orașul port Mariupol avea 400.000 de locuitori. Numărul civililor morți nu este clar, însă era estimat de autoritățile locale la zeci de mii de oameni. Orașul a fost primul din care au apărut imagini cu gropi comune. Evident din fotografii și înregistrări este că orașul este distrus.

Articole asemănătoare

Back to top button