fbpx

Evacuarea deșeurilor la Tânțăreni ar putea fi stopată din 1 ianuarie. Ce condiții i-a înaintat Primăriei Chișinău administrația locală?

Contractul dintre Primăriile Chișinău și Țânțăreni expiră, iar din 1 ianuarie evacuarea deșeurilor la poligonul din preajma localității ar putea fi stopată. Autoritățile de la Țânțăreni insistă ca suma alocată de municipalitate să fie majorată, iar viitorul contract să fie încheiat doar pentru un an.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei capitalei, directorul interimar al Regiei „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, a declarat că la ultima întrevedere pe care au avut-o reprezentanții subdiviziunilor municipale s-a prezentat primarul de Țânțăreni și doar patru dintre cei 11 consilieri locali. Astfel, negocierile nu au avut loc.

Respectiv, a fost planificată o nouă întrevedere cu primarul din Țânțăreni, care insistă să vadă stația de tratarea a levigatului de la Bubuieci și să vadă tehnica procurată pentru stația care urmează să fie construită la Țânțăreni.

Potrivit lui Axentiev, administrația locală de la Țânțăreni insistă ca noul contract să fie semnat doar pentru un an, timp în care să vadă cum se execută lucrările. De asemenea, aceasta insistă ca municipalitatea să aloce zece milioane în acest sens în loc de șase.

Directorul interimar al Regiei „Autosalubritate” a menționat că tărăgănarea negocierii va aduce prejudicii și municipiului, și satului Țânțăreni, care beneficiază de sporuri din partea municipalității.

Amintim că, în 2017, Guvernul, municipalitatea și Primăria comunei Ţânţăreni au ajuns la un compromis privind gestionarea deşeurilor menajere în capitală. Pe parcursul ultimilor doi ani, administrația publică locală Chișinău a făcut investiții în sumă de 60 de milioane de lei în localitatea Țânțăreni, prin lucrări de infrastructură, amenajare, iluminare stradală, asfaltarea drumurilor etc., drept compensație pentru transportarea și stocarea deșeurilor menajere.

Articole asemănătoare

Back to top button