fbpx

Ești tânără apărătoare a drepturilor omului? Participă la Academia de Liderism și fortifică-ți cunoștințele

IREX Europa și partenerul național al Fondului Femeilor din Ucraina vine cu o inițiativă cu scopul de a sprijini și consolida competențele de leadership ale tinerelor care promovează drepturile femeilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu sprijinul Uniunii Europene (UE), Academia de Liderism pentru Tinerele Apărătoare ale Drepturilor Omului va dura doi ani, iar în cadrul acesteia vor participa concurente ale cinci țări din regiune.

Așadar, dacă vrei să faci și tu parte din această inițiativă, iată în ce constă oportunitatea:

– Aceasta va fi constituită din două cicluri de trei zile, la fiecare dintre acestea vor participa 30 de persoane. Academia va include sesiuni de instruire, mentorat și implicarea individuală a participantelor.

– Scopul Academiei este de a spori vizibilitatea și participarea tinerelor activiste pentru drepturile omului în viața publică a țării.

– În cursul Academiei, participantele vor putea aprofunda cunoștințele lor în domeniul drepturilor omului, politica de gen, egalitatea de gen și discriminarea de gen, vor afla mai multe despre strategiile de comunicare și lucrul cu mass-media, premizele pentru campanii de promovare de succes, scrierea propunerilor de proiecte.

– Totodată, tinerele vor putea înțelege mecanismele de influență asupra procesului decizional și cooperarea cu agențiile guvernamentale și vor avea ocazia de a se întâlni cu lidere și activiste care împărtășesc poveștile lor de succes și exemple de advocacy eficiente.

– Al 2-lea ciclu al Academiei de Liderism pentru Tinerele Apărătoare ale Drepturilor Omului va avea loc în perioada 25 februarie -27 februarie curent la Chișinău, cu un număr maxim de 30 de persoane.

– Participantele active, motivate și ambițioase vor fi invitate să participe la Academia Regională, care va avea loc în capitală, în primăvara/vara anului 2019. Aici, vor participa tinere apărătoare ale drepturilor omului, venite din cinci țări – Belarus, Georgia, Moldova, Rusia și Ucraina.

– Pentru activistele care participă la Academia de Liderism, va fi oferită o oportunitate de a participa la concursul pentru granturi mici și de a primi finanțare pe bază de concurs pentru a implementa un proiect de utilizare în practică a competențelor dobândite.

Dacă crezi că locul tău este acolo și vrei să pui în lumină activitatea ta, atunci iată ce trebuie să îndeplinești pentru ca să participi.

Se pot înscrie la concurs tinerele care:

– se identifică ca femei, inclusiv femei trans-feminine, genderqueer și persoane care nu sunt binare, care se identifică mai mult cu femeile;

– apără drepturile omului/femeilor;

– au vârsta între 18 și 35 de ani, cu experiență în drepturilor omului de cel mult doi ani;

– au potențialul de a deveni lideră sau de a susține ferm drepturile femeilor în comunitatea sau organizația lor.

– de asemenea, sunt încurajate să participe la Academie activistele LGBTI, reprezentantele minorităților etnice, femeile cu dizabilități și femeile HIV pozitive.

Participarea este gratuită, iar concurentele selectate vor primi tot ce este necesar în timpul evenimentelor.

Pentru a nu rata această șansă de a-ți lărgi orizonturile și capacitățile de apărătoare a drepturilor omului, completează un formular de înscriere.

Articole asemănătoare

Back to top button