fbpx

Epidemia „termonucleară” de COVID din China ar putea infecta 10% din lume în următoarele trei luni

Epidemia actuală de COVID-19 din China ar putea infecta 10% din lume în următoarele trei luni, a avertizat un epidemiolog și economist în domeniul sănătății. Acest lucru vine în contextul în care o înregistrare video șocantă distribuită online a arătat cadavrele din spitalele și crematoriile din China, după ce țara a slăbit recent politica extremă de izolare a COVID.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Doar două decese cauzate de virus au fost raportate luni de către autoritățile chineze – dar imaginile filmate par să arate coridoarele unui spital inundate de cadavre pe targă și pacienți înghesuiți în saloane. Eric Feigl-Ding, un epidemiolog și economist în domeniul sănătății, a împărtășit pe Twitter un lung fir de discuții în care a explicat cum situația din China este „foarte proastă” – mai exact „termonucleară”.

El a explicat: „Spitalele au fost complet copleșite în China de când au fost eliminate restricțiile. Epidemiologii estimează că 10% din populația Pământului va fi probabil infectată în următoarele 90 de zile. Decesele sunt probabil de ordinul milioanelor. Acesta este doar începutul”.

El a continuat să afirme că poziția actuală a Partidului Comunist Chinez COVID de când a slăbit restricțiile a fost: „Să fie infectat cine trebuie să fie infectat, să moară cine trebuie să moară”. Infecții timpurii, decese timpurii, vârfuri timpurii, reluarea timpurie a producției”.

O înregistrare video de pe postarea sa de pe Twitter arată cadavrele îngrămădite într-un spital din nord-estul Chinei. În mod înfiorător, Dr. Feigl-Ding a mai spus că unii experți spun că rata de dublare a cazurilor este „posibil să fie de câteva ore”, înainte de a adăuga că, China și lumea se află în „probleme profunde”.

Postarea sa continuă: „Decesele din China continentală sunt extrem de puțin raportate în afara Chinei. Printr-un sondaj efectuat în spitale, saloane funerare și lanțuri conexe din industria funerară din Beijing – există o explozie recentă a serviciilor funerare cauzată de creșterea bruscă a numărului de decese. Exemplu-creșterile din Beijing non-stop. Morgile sunt supraîncărcate. Este nevoie de containere frigorifice. Înmormântări 24/7. 2000 de cadavre în așteptare pentru incinerări. Vă sună cunoscut? Este primăvara anului 2020 din nou – dar de data aceasta pentru China, care imită mai mult abordarea occidentală de infectare în masă.”

În timp ce Beijingul se luptă cu ultimul focar de infecție, relatările din spitalele și crematoriile tensionate sugerează că adevăratul număr de victime nu este reflectat de cifre. Numerele oficiale de cazuri sunt considerate pe scară largă ca fiind nesigure, ca urmare a încetării testelor obligatorii în masă.

Alți experți au fost de acord că aceasta este cea mai mare epidemie de COVID din China de până acum. Xi Chen, cercetător în domeniul sănătății globale la Universitatea Yale și expert în sistemul de sănătate din China, a declarat pentru NPR săptămâna trecută: „Recent, directorul adjunct al CDC din China, Xiaofeng Liang, care este un bun prieten de-al meu, anunța prin intermediul presei publice că primul val de COVID ar putea, de fapt, să infecteze aproximativ 60% din populație.”

Epidemiologul Ben Cowling, care lucrează la Universitatea din Hong Kong, a fost și el de acord și a adăugat: „Acest val va veni foarte repede, din păcate. Acesta este cel mai rău lucru. Dacă ar fi fost mai lent, China ar fi avut timp să se pregătească. Dar acest lucru este atât de rapid. În Beijing, există deja o mulțime de cazuri și în alte orașe mari, deoarece se răspândește atât de repede.”

Articole asemănătoare

Back to top button