fbpx

Elevii au ieșit în vacanța de primăvară. Recomandările Ministerului Educației

Elevii au ieșit de astăzi în vacanța de primăvară. Aceasta trebuia să dureze patru zile, copiii urmând să revină la ore marți, 9 martie, însă din cauza situației epidemiologice, generată de noul coronavirus, vacanța de primăvară din acest an de studii a fost prelungită până la 15 martie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Ministerului Educației, recuperarea orelor din cele șapte zile adăugătoare la vacanță se va efectua cu prezența fizică a elevilor, conform unui grafic individual, stabilit de administrația fiecărei instituții de învățământ.

„Reiterăm ca, pe parcursul vacanței de primăvară, să respectați cu strictețe regulile de protecție împotriva răspândirii virusului Covid-19. Chiar dacă e deranjant, purtați masca de protecție în locurile aglomerate și în transportul public.

Chiar dacă e ostenitor, spălați-vă frecvent pe mâini, mai ales după ce atingeți obiecte de necesitate comună. Chiar dacă pare inevitabil, păstrați distanța fizică și evitați spațiile aglomerate. Profitați de vacanța de primăvară pentru a citi și a petrece timpul alături de cei dragi – frați, surori, familie. Pentru noi e important să știm că sunteți în siguranță”, indică un comunicat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Potrivit sursei citate, ministerul a făcut un apel și către părinți, îndemnându-i ca în vacanță să le ofere copiilor un plus de atenție și căldură. „Cu toții ne dorim copii sănătoși și deștepți și trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a-i vedea mereu așa”, atenționează MECC.

Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2020-2021 a fost stabilită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal. Conform planului stabilit la începutul anului de studii, vacanța de primăvara trebuia să dureze patru zile (5-8 martie). Următoarea vacanță preconizată este cea de Paști, de zece zile (1-10 mai). În instituțiile de învățământ din țară își fac studiile peste trei sute de mii de elevi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button