fbpx

Elevii absolvenți vor scrie pretestările examenelor de acasă! Decizia Ministerului Educației

În contextul evitării răspândirii infecției cu coronavirus, elevii claselor a 9-a și a 12-a vor scrie pretestările examenelor de absolvire online. Decizia a fost luată de Ministerul Educației.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în perioada 30 martie – 10 aprilie 2020, absolvenții vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen, cu respectarea regimului de autoizolare, fiind asigurat accesul la conținutul testelor în format electronic.

Elevii vor primi testul prin email, îl vor rezolva acasă independent, începând cu ora 9:00, iar după 180 de minute (liceu) sau 120 de minute (gimnaziu) de rezolvare, testul va fi transmis prin email sau altă platformă online către profesor. La rândul său, verificatorul va nota acest test în strictă conformitate cu baremul de corectare, pe care îl va avea la dispoziție începând cu ora 14:00 a aceleiași zi.

Scopul testării este de a determina gradul de pregătire a candidaților pentru examenele naționale. În rezultat, profesorul va identifica necesitățile elevilor în vederea ajustării procesului de pregătire pentru promovarea cu succes a examenelor. Elevii nu vor fi apreciați cu note.

Vezi mai jos orarul examenelor de testare.

Articole asemănătoare

Back to top button